Quantcast
ABOUT Wavelengths

Wavelengths: Global Music Conference at APAP|NYC is the largest gathering of world music professionals in North America. Produced by globalFEST, the two-day world music forum is held at the Association for Performing Arts Professionals (APAP) conference in New York each January, and is free and open to the public. The conference includes lively discussions and workshops on the latest issues in the world music field, and is geared towards all industry professionals including artist, agents, managers, presenters, press, and more.  

SCHEDULE:

Thursday, January 9, 2020

8:30 - 9:30 am Registration

9:30 - 9:40 am Welcome & Acknowledgement of Land with Stephanie Orentas

9:40 - 10:40 am Spotify Artist Workshop with Jennifer Masset, Head of Independent Label Support at Spotify

10:40 - 10:45 am 5 Minute Music Discovery

10:45 - 12:15 pm Indigenous Intersections and Networks: Historic Constellations and Future Trajectories, Produced by ShoShona Kish and Mundial Montreal

12:15 - 1:00 pm Lunch (bring your own)

1:00 - 1:05 pm 5 Minute Music Discovery

1:05 - 2:05 Evolving Leadership, Produced by Folk Alliance

2:05 - 2:10 pm 5 Minute Music Discovery

2:15 - 3:45 pm Merging Political Activism with Artistic Innovation, Produced by Afro Latin Jazz Alliance

3:45 - 3:50 pm 5 Minute Music Discovery

3:50 - 4:50 pm Digital Platforms for Artists, Produced by Rock Paper Scissors


 

Friday, January 10, 2020

9:00 - 9:35 am Registration

9:35 - 9:45 am Welcome & Acknowledgement of Land with Stephanie Orentas

9:45 - 9:50 am gF Award Announcement

9:50 - 10:20 am Keynote Conversation || Balancing Acts: Making Art and Keeping Sane in Dangerous Times with Sabrina Lynn Motley and friends

10:20 - 10:25 am 5 Minute Music Discovery

10:25 - 11:55 am Safer Spaces Beyond the Dance Club, Produced by Stephanie Orentas

11:55 - 12:00 pm 5 Minute Music Discovery

12:00 - 1:00 pm Lunch (bring your own)

1:00 - 1:05 pm 5 Minute Music Discovery

1:05 - 1:50 pm Creative Pitch Session 

  • This partially curated session invites artists, creators, culturalentrepreneurs, performing arts professionals, and others to promote something they are excited about that is related to the performing arts field. Want to mention an exciting project you have seen that you know is going on the road, a great festival to attend that’s off the beaten path, a new venue you have been to, or strut your stuff as an artist? Sign up! (limited slots available - look for the sign-up sheet on Friday morning)

2:00 - 3:15 pm Circle Round Dignity: A performance-based roundtable, Produced by Morley Shanti Kamen

3:15 - 3:30 pm Closing Announcements

6:00 - 7:30 pm A Mundial Montreal, Drom and globalFEST Reception with food & drink @ Drom, 85 Avenue A (5th/6th Sts), followed by Mundial showcase

 

Schedule subject to change. Please check closer to the event for an up-to-date listing.

 

 

wavelengths: global music conference at apap|NYC
PAST EVENTS
January 12, 2018
Hilton New York Midtown Manhattan
|
Manhattan
January 11, 2018
Hilton New York Midtown Manhattan
|
Manhattan
January 06, 2017
Hilton New York Midtown Manhattan
|
Manhattan